Sfaturi utile

Sfaturi pentru alegerea unui consultant imobiliar sau agentii imobiliare :

 
Vrei sa vinzi sa cumperi sau sa inchiriezi ? Trebuie sa fii bine informat ! 
 
Trebuie sa ai propriul tau consultant imobiliar ca pe propriul tau avocat !
 
Cum stabilesti ca pretul unei proprietati este cel real bazat pe date corecte si concrete ?

Ce documente trebuie pentru vanzarea-cumpararea unei proprietati ?
 
La Ritz Imobiliare gasiti specialistii de care aveti nevoie, exact ca in orice domeniu !  Noi stim sa vindem imobile de peste 20 ani ! 
 
In nevoia de a vinde sau cumpara clientii trebuie sa apeleze la serviciile Ritz Imobiliare pentru a avea o imagine reala despre piata imobiliara. Agentia oferindu-va consultanta,evaluare si servicii de calitate unice in oras . Brokerul agentiei putand sa va reprezinte pe toata durata tranzactiei .Este ca atunci cand angajam un avocat care sa ne reprezinte interesele ! La fel sunt si serviciile oferite de Ritz Imobiliare, noi va putem reprezenta interesele in piata imobiliara, ajutindu-va sa puteti vinde sau cumpara proprietati la preturile lor reale de piata intr-un timp mai scurt, la un pret mai bun si fara stres . 
 
O parte insemnata de clienti stabilesc preturi de vanzare "din auzite" , acestea de cele mai multe ori nu sunt in concordanta cu valoarea reala de piata si sunt supraevaluate, afirmand ca "de atatia bani am eu nevoie" sau "cu banii primiti pe imobilul din Slatina doresc sa-mi cumpar in x oras " !? In aceste cazuri proprietarii, daca doresc sa vanda trebuie sa apeleze la un consultant imobiliar cu experienta pentru a beneficia de experienta acumulata, pentru a avea o imagine reala asupra pietei imobiliare si a putea vinde la pretul de piata, fiind necesara o vizita la sediul agentiei Ritz Imobiliare pentru o discutie prealabila cu consultantul imobiliar .
 
Pe de alta parte, cumparatorii interesati de achizitionarea unui imobil nu sunt in general bine informati in ceea ce priveste valoarea reala a unei proprietati si cumpara fara a consulta parerea unor specialisti achizitionand imobile supraevaluate iar in cazul unei revanzari neaducand puls valoare .Apeland la serviciile consultantilor de la Ritz Imobiliare veti avea informatii corecte referitoare la piata imobiliara, intotdeauna cumparand la o valoare reala, la un pret corect sau poate la unul mai mic fata de preturile din piata, datorita experientei, serviciilor de expertiza ofrite cat si a implicarii agentiei in negociere si/sau tranzactie .      
 
Pretul unei proprietati se stabileste de specialsti in imobiliare, avand in vedere mai multi indici cum ar fi : dinamica pietei, tranzactiile comparabile incheiate, zona, anul constructiei, suprafata, etaj, amenajari etc. 
 
Colaborarea cu o agentie sau consultant imobiliar nu implica o simpla tranzactie de vanzare-cumparare, rolul acesteia este foarte important in consilierea clientului sa reprezinte interesele acestora pentru promovarea sau gasirea celui mai potrivit imobil in functie de nevoile, cerintele si bugetul fiecaruia !
 
 
În primul rând,agentul imobiliar sau agentia trebuie sa aiba experienta pentru a va putea oferi consultanta profesionala , sa fie calificat si format in baza unor cursuri de specialitate, sa respecte un cod etic, sa cunoasca zona si preturile si trebuie sa fie angajat al unei agentii imobiliare usor de identificat.
 
Firma trebuie sa aiba un sediu fix, sa fie semnalizata (cu firma la intrare), un birou amenajat ca punct de lucru cu publicul, cu secretariat, dar si o sala de negocieri, în care sa se poata discuta în particular cu clientii amanuntele legate de plata, bani, confidentialitate. 
 
Într-o firma imobiliara trebuie sa gasiti personal calificat, care sa ofere siguranta si conditii optime la încheierea tranzactiei. Agentia va poate oferi informatii despre preturi, ce anume trebiue sa verificati la o casa, amplasament, zona, acte necesare, etc.
 
Un alt semnal de seriozitate îl constituie si contractul de servicii imobiliare, pe care o agentie imobiliara va solicita sa îl semnati, atunci când apelati la ea.
 
Pentru siguranta dumneavoastra nu apelati la agentii care va solicita sa va intalniti pe strada sau nu incheie contracte de prestari servicii imobiliare, acestea sunt benefice pentru parti si pentru siguranta tranzactiei in situatia in care pot aparea neantelegeri intre parti precum si clauze care sa protejeze clientii.
 
Prin semnarea unui contract cu agentia aveti siguranta tranzactiei, informatii cu privire la onorariul agentiei, costurile estimative ale vanzarii-cumpararii, taxe notariale, serviciile prestate de catre agentie, planul de marketing pe care il implementeaza agentia, drepturile si obligatiile partilor (vanzator-cumparator), termene de finalizare, etc.
 
Nu trebuie sa va bazati pe agentii care nu va comunica valoarea onorariului sau spun ca va intelegeti dupa ! Acest lucru denota un risc pentru dumneavostra precum si neasumarea responsabilitatii agentiei cat si neseriozitatea acesteia, iar daca veti lucra cu astfel de agentii o faceti pe riscul dumneavostra !
Ritz Imobiliare nu percepe nico taxa inainte iar onorariul se percepe numai dupa realizarea tranzactiei .

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe Sunt de acord