Certificat Energetic

Conform Legii nr.372/2005, certificatul energetic al cladirii (denumirea completa fiind Certificat de Performanta Energetica) este un document tehnic care are caracter informativ si care atesta performanta energetica a unei cladiri.

 
Incepand cu data de 1 ianuarie 2011 a devenit obligatorie elaborarea certificatelor si punerea acestora la dispozitia potentialilor cumparatori sau chiriasi de catre proprietari, in cazul in care se incheie contracte de vanzare-cumparare sau inchiriere a locuintelor unifamiliale si a apartamentelor din blocurile de locuinte, precum si in cazul in care doresti sa iti reabilitezi termic locuinta.
 
Pentru categoriile de cladiri care se vand (inclusiv prin “Prima casa”) sau se inchiriaza, certificatul se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului de vanzare-cumparare, respectiv a contractului de inchiriere.
 
Pentru categoriile de cladiri noi care se construiesc, certificatul se elaboreaza prin grija investitorului sau proprietarului si este inclus in documentatia necesara pentru receptia la terminarea lucrarilor, pastrandu-se la cartea tehnica a constructiei sau la proprietar pana la constituirea acesteia. 

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe Sunt de acord